Follow me:

Bullet Journal #2

Sinds het nieuwe jaar ben ik gestart in een nieuw, fris Bullet Journal. Hoe de eerste pagina’s eruit zien, voor welk merk en welke opzet ik heb gekozen lees je in deze blog.

Voor mijn vorige Bullet Journal gebruikte ik een zwart A5 model met harde kaft van Leuchtturm 1917. Hier was ik erg tevreden over. Ik vond de kwaliteit goed en het papier fijn. Toen ik begon in dit boekje was Bullet Journal nog niet zo bekend en was er ook weinig over te vinden. Toen er steeds meer over bekend werd en er meer voorbeelden te vinden zijn (op Youtube, Instagram en Pinterest) ging ik ook steeds meer uitgebreidere pagina’s maken en wilde ik graag fris beginnen in een nieuw boekje.

Dit keer ging ik voor het merk Moleskine. Een erg mooi merk waar ik ook de jaaragenda van heb. Deze bevalt me erg goed, vooral door de opmaak, het formaat en de kwaliteit van het papier. Ik ging voor de zwarte met zachte kaft (matcht goed met mijn agenda).

De binnenkant

Op de eerste pagina’s maakte ik een jaaroverzicht. Ik heb op de linkerpagina verschillende soorten inpakpapiertjes gebruikt en een plaatje van Pinterest. De tekst ‘hello’ heb ik gestempeld en de rest geschreven met een fineliner. De tekst op de rechterpagina heb ik geschreven met een beetje hulp van een voorbeeldje van het lettertype die ik vond op Pinterest.

Na het jaaroverzicht maakte ik een pagina voor alle hoogtepunten van dit jaar. Mijn idee is om elke maand de leukste dingen op te schrijven om zo aan het eind van het jaar nog eens terug te kunnen kijken wat ik allemaal heb gedaan of wat er gebeurd is.

Ik gebruikte weer dezelfde papiertjes en vind vooral het effect van de lichtblauwe vloeipapiertjes op het andere papier erg leuk staan.

Toen ging ik verder met de maand januari. Het maken van zo’n maandcover vind ik altijd erg leuk. Ik heb allerlei soorten (afval) papiertjes gebruikt en het geheel nog opgefleurd met wat glitters. Een super leuk effect vind ik zelf! Dit keer heb ik de titels getypt in Word en daarna uitgeprint, uitgeknipt en opgeplakt. Een makkelijke manier als je zelf bijvoorbeeld niet zo goed bent in handletteren of gewoon lekker snel wil zijn. Door de witte achtergrond vallen de letters ook mooi op in het geheel.

Aan de rechterkant heb ik gekozen voor twee luikjes. Achter het bovenste luikje heb ik een papiertje verstopt waarop ik elke dag een zinnetje schrijf van wat ik leuk vond die dag. Dit noem je ook wel een ‘gratitude log’. Achter het onderste luikje zit een papiertje dat ik gebruik als ‘moodtracker’.

Voor deze maand heb ik gekozen voor allemaal kleine boompjes als moodtracker. Elke dag geef ik het boompje de kleur van hoe ik me die dag voel. Verderop in de maand gebruikte ik de boompjes meer om de dagen af te strepen dan om mijn gevoel aan te geven. In de maand februari heb ik deze moodtracker dus niet meer toegevoegd. Dit is ook waarom ik een Bullet Journal zo leuk vind: je kunt hem helemaal naar eigen inzicht invullen. Elke dag/maand opnieuw. De luikjes blijven vastzitten door een klein stukje washi tape die ik aan de rechterkant heb geplakt.

Wat ik ook graag wilde was een Travel Bucketlist en een Books to Read pagina. Voor de Travel Bucketlist gebruikte ik papier en letterstickers uit de “Flow, Book for Paperlovers”. Het stickertje en de washi tape komen uit de collectie van Diana Leeflang. De plaatjes komen van Pinterest.
De Books to Read pagina heeft een beetje dezelfde opzet. Voor elke titel van het boek staat een vakje waarin ik kan bijhouden hoever ik in het boek ben. Ook hier komen de plaatjes van Pinterest en gebruik ik leuke washi tapes en restjes (inpak)papier.

Inmiddels ben ik natuurlijk al begonnen aan de pagina’s voor februari. Binnenkort ga ik hier een nieuwe blog aan wijden. Hieronder zie je alvast een sneak preview.

Mocht je nog graag andere dingen willen zien of heb je vragen over hoe ik zo’n pagina maak en welke materialen ik daarvoor gebruik, stel ze dan gerust hieronder, dan neem ik die mee in mijn volgende blog.

Liefs! Lisanne

Share
Previous Post Next Post

You may also like