Follow me:

Workshops

Wil je graag leren handletteren tijdens een gezellige en creatieve workshop? Gaaf! Maar je zult je misschien afvragen of dit wel iets voor jou is. Jazeker! Iedereen kan dit! Om je meer inzicht te geven over de inhoud van de workshop, geef ik je hieronder meer informatie.

Inhoud workshop

Tijdens een workshop handlettering leer jij de fijne kneepjes van het vak. Je krijgt eerst uitleg over verschillende soorten letters en hoe deze zijn opgebouwd.

Vervolgens leer je meer over het opbouwen van een quote. Welke woorden uit de quote mogen er meer uit springen en hoe zorg ik ervoor dat het geheel er straks mooi uitziet? We nemen ook het gebruik van banners en kleine tekeningen mee om het geheel mooi aan te kleden. Tussendoor is er genoeg ruimte om vragen te stellen en inspiratie (bij elkaar) op te doen.

Ben je er helemaal uit hoe je ontwerp moet worden? Dan gaan we voor ‘het eggie’. Je gaat je ontwerp met potlood uitwerken op de poster (A5/A4) en trekt hem vervolgens over met een fineliner. Alle lijnen springen er zo extra mooi uit. Uiteindelijk neem jij je gemaakte werk mee naar huis, samen met een hoop inspiratie om thuis lekker verder te kunnen gaan.

Wil je iets extra’s? Een leuke techniek bij het handletteren is het gebruik van bijv. Ecoline (waterverf). Dit kan op veel manieren, bijvoorbeeld om een aantal letters mee in te kleuren of juist om een mooie achtergrond met kleurverloop te maken. Bij een workshop is van alles is mogelijk!

Workshop voor scholen/BSO

Op school of op de BSO is vaak iets minder tijd. Speciaal hiervoor heb ik een korte variant van de workshop gemaakt. Kinderen krijgen eerst een korte uitleg en maken daarna in een uur tot anderhalf hun naam in verschillende lettertypes. Aankleden met banners of tekeningen hoort ook bij de mogelijkheden. Ook voor jongens is deze workshop erg geschikt door de verschillende gave lettertypes en voorbeelden.

Leuk voor wat oudere kinderen: je naam in een ruit handletteren.

Op locatie of bij jou thuis

Het is mogelijk om een workshop bij jou thuis aan de keukentafel te houden. Leuk voor bijvoorbeeld een kinderfeestje of vriendinnenavond. Ik kom dan met alle materialen naar jou toe en zorg ervoor dat jullie een leuke middag/avond hebben. Heb je thuis weinig ruimte dan is het ook mogelijk om op locatie (bij u in de buurt) een workshop te volgen.

Een kids workshop bij de jarige thuis.

Vul voor meer informatie het contactformulier hieronder in.

    Share