Follow me:

Vintage Friday #1

Rondstruinen bij een kringloopwinkel of rommelmarkt, iets dat ik heel graag doe. Een tijdje geleden vond ik een aantal schattige kopjes met bloemenprintje waarmee ik direct leuke ideeën had. Welke dat zijn?? Lees dan snel verder… (als je denkt.. huh, vintage friday, het is toch zondag? Ik vond deze blog te leuk om ermee tot vrijdag te wachten, dus deze keer op zondag 😉 )

Een aantal jaren geleden heb ik bij een kringloopwinkel al een prachtig vintage bloemetjes servies op de kop weten te tikken. Steeds als ik ergens weer een bloemetjes servies of losse kopjes zie begint het weer te kriebelen. Toen ik daarom een tijdje geleden vier schattige kopjes zag met een bloemenprintje was ik meteen verkocht! Omdat ik het zonde vond om ze in de kast te zetten, bedacht ik andere manieren om ze meteen te kunnen gebruiken.

Kopje als bloempotje

Het eerste idee dat ik direct had was om een mini cactus in het kopjes te zetten. Je gebruikt het kopje zo als een bloempotje. In combinatie met een ander potje ernaast vind ik dit een leuk gezicht. Het vintage fotolijstje (bovenste foto) vond ik op een rommelmarkt en door het bloemenprintje past deze er goed bij. Een combinatie van meerdere kopjes/potjes zoals hieronder is ook erg leuk.

Kopje als pennenbakje

Je kunt het kopje ook gebruiken als potje voor je pennen/potloden, etc. Niet alleen handig, maar het staat ook nog eens heel erg vrolijk op je bureau. De pennen die je het vaakst gebruikt heb je zo snel bij de hand. Met een potje of kopje met een plantje of cactus ernaast maakt dit je bureau helemaal knus en gezellig.

Kopje als koffiekopje

Tja, waarom zou je die super schattige kopjes niet gewoon als echte koffiekopjes gebruiken? Even goed afwassen en ze zijn weer als nieuw.

Hierboven het kopje op een vintage schoteltje, voor een prikkie gevonden bij een kringloopwinkel. Het schoteltje is ook erg leuk met wat lekkers erop of om bijvoorbeeld je sieraden te bewaren.

Ik hoop dat je de tips leuk vond en dat ik je heb kunnen inspireren om vintage kopjes op verschillende manieren te gaan gebruiken. Misschien heb je zelf nog een ander leuk idee om het kopje voor te gebruiken. Ik zou het leuk vinden om deze hieronder in de reacties te lezen.

Share
Previous Post Next Post

You may also like