Follow me:

Workshop Handlettering

In september 2015 heb ik mijn eerste handlettering workshop gevolgd bij Martine van Studio Suikerzoet. Sindsdien ben ik helemaal fan van het handletteren en ben ik er steeds meer mee gaan doen, waaronder het geven van (kids)workshops.

Omdat handletteren niet alleen voor volwassenen leuk is, leek het me leuk om ook met mijn leerlingen te gaan handletteren (ik gaf destijds les aan een groep 5/6). De les viel zo in de smaak dat de leerlingen graag vaker wilde handletteren. Ik heb toen een reeks van meerdere lessen bedacht waarbij alle aspecten van het handletteren aan bod kwamen én met leuke resultaten.

Het jaar erna vroeg de school of ik op vrijdagmiddag tijdens hun crea-middag handlettering wilde gaan geven. Dit hielt in dat je 4 weken een klas krijgt waarmee je dit thema behandeld. Na 4 weken draaien de klassen door naar een nieuwe activiteit. Alle leerkrachten hadden hun eigen thema en zo gaf ik in dat schooljaar alle klassen (groep 5 t/m 8) een 4 delige handlettering workshop. Heel erg leuk om te doen!

Doordat ik de lessen heel vaak gaf, kon ik ze ook steeds iets meer verbeteren en aanpassen, waardoor ze uiteindelijk heel erg leuk zijn geworden.

De laatste tijd word ik steeds vaker gevraagd om een workshop handlettering te geven. Zo heb ik bijvoorbeeld een keer een kids workshop bij iemand aan huis gegeven en ben ik bij een BSO geweest voor een workshop. Allemaal heel erg leuk om te doen!

Lijkt het jou ook leuk om een keer een (kids)workshop handlettering te volgen bij jou thuis of op locatie? Leuk! Ik heb een speciale informatiepagina gemaakt waar ik alles uitleg over de verschillende mogelijkheden voor een workshop. Klik op de foto hieronder om naar de pagina te gaan.

Share
Previous Post Next Post

You may also like