Follow me:

Miniposter in Landleven Magazine

Aanstaande vrijdag 26 mei ligt de nieuwe editie van het Landleven Magazine in de winkels. Ik mocht, namens pl.handlettering een miniposter ontwerpen die hierin te vinden is. Ben je benieuwd hoe het proces van de schets tot het eindresultaat is verlopen? Lees dan snel verder.

Begin februari werden Pien en ik (pl.handlettering) benaderd door Landleven Magazine. Ze vroegen of we het leuk vonden om een aantal quotes te handletteren voor op hun Instagramaccount. Natuurlijk wilden we dat! We kregen een aantal voorbeelden van quotes die ze bij het lentenummer vonden passen en hiermee gingen we aan de slag.

Het proces
De quote die ik koos om te gaan handletteren was: “Ik loop te fluiten, want het is heerlijk buiten”. Lekker zomers en door het woord ‘fluiten’ moest ik meteen aan een vogeltje denken. Het leek me leuk om de quote in de vorm van een vogel te maken en ik begon daarom met het schetsen van de contouren van een vogel. Om de tekst er mooi uit te laten springen, zorgde ik dat de vogel simpel bleef.

Toen de vogel er mooi op stond (na veel schetsen en gummen), was het tijd voor de quote. Vaak tel ik eerst de letters of woorden uit, zodat ik weet hoeveel ruimte ik kan gebruiken per woord of letter. Zo past alles er mooi op en krijg je geen lege ruimtes of woorden die er niet goed op passen. Daarnaast koos ik voor schuine lijnen om het geheel wat speelser te laten lijken.

Om inspiratie voor letters op te doen kijk ik vaak in de boeken van Paperfuel. Zij heeft een erg leuke tekenstijl en in haar boeken vind je veel inspiratie. Ik koos verschillende lettertypes uit en begon met schetsen. Tip: begin met de middelste letter van het woord. Teken daarna aan beide kanten de buurletters en zo verder tot het hele woord erop staat. Zo weet je zeker dat alle letters erop passen en alles gecentreerd in het midden staat.  

Aan beide kanten van het woord “buiten” was er wat ruimte over. Eerst besloot ik er een zonnetje te tekenen, maar dit heb ik later aangepast naar een paar streepjes. Toen ik helemaal tevreden was heb ik alle schetslijnen overgetrokken met fineliners. Ik gebruik de fineliners van het merk Sakura Pigma Micron. Deze zijn best prijzig, maar wel heel erg fijn en daarnaast ook waterproof en fade proof.


Landleven was erg tevreden en beide quotes werden op hun Instagramaccount geplaatst.

Een paar weken later werden we opnieuw benaderd. Dit keer of we de quote met de vogel wilde uitbreiden, zodat ze hem als miniposter in hun 5e nummer konden plaatsen. Gaaf!

Direct ging ik weer aan de slag. De poster moest in mooie blauwtinten, dus ik besloot mijn nieuwe Ecoline Brushpennen te gaan gebruiken. Hier zitten namelijk mooie blauwtinten bij. Het leuke van de brushpennen is dat je ze op veel verschillende manieren kunt gebruiken. Ik gebruikte ze, verdunt met water, als een soort waterverf. Hierdoor krijg je gemakkelijk donkere en lichtere tinten.

Het is een mooie krans geworden met bloemetjes, blaadjes en vogeltjes. In het midden van de krans vind je de quote. In de hoeken heb ik nog een takje met blaadjes getekend om het geheel wat op te vullen. Ik ben erg tevreden met het resultaat en vond het een eer om dit namens PL.Handlettering te mogen doen.

Het 5e nummer van Landleven Magazine ligt vanaf vrijdag 26 mei in de winkels. Mocht je het leuk vinden om de poster in zijn geheel te zien en daarnaast te downloaden (en alle andere miniposters te bekijken). Klik dan hier.

Mocht je nog vragen hebben, stuur me dan gerust een berichtje.

Share
Previous Post Next Post

You may also like