Follow me:

DIY – Ecoline To Go –

Al een tijdje ben ik in het bezit van de prachtige brush pennen van Ecoline. Het liefst sleep ik ze overal mee naar toe. Omdat de zomer (en de vakantie) er weer aan komt, zit ik steeds vaker buiten en is dat best een gedoe met al die tekenspullen. Ik besloot een handige oplossing te bedenken en dat is gelukt: Ecoline to go! Hoe ik dat precies deed en wat je nodig hebt lees je hieronder.

Ecoline

Je kent het vast nog wel. Vroeger op de basisschool gebruikte je Ecoline om over een vooraf gekrijt blad te verven. Het vette krijt zorgde er dan voor dat je dat bleef zien en dat de achtergrond mooi gekleurd werd. Best leuk, maar als je knoeide had je toch wel een groot probleem. De Ecoline ging nooit meer uit je kleren.

Inmiddels heeft Ecoline (Royal Talens), waarschijnlijk mede dankzij de handlettering hype, iets nieuws op de markt gebracht: Ecoline brush pennen. Pennen met een sponzige brush punt , gevuld met Ecoline. Je kunt ze voor allerlei doeleinden gebruiken, waaronder om normaal te schrijven, maar ook bijvoorbeeld om achtergronden mee te maken. Op Youtube zijn verschillende video’s te vinden waarin dit wordt uitgelegd. Leuk om eens te bekijken.

Zelf heb ik de Ecoline pennen al een tijdje in bezit. Ik kocht ze online bij BOL.com. Toen ik ze net kreeg gebruikte ik ze regelmatig voor het schrijven van quotes. Daarna werd dit wat minder, tot ik ontdekte dat je hier ook prima mee kunt verven! Ecoline is namelijk een vloeibare waterverf met een hele hoge pigmentatie. De kleur blijft hierdoor heel lang mooi, zelfs als je hem met veel water mengt. In deze vorm heb ik de Ecoline onder andere gebruikt voor de miniposter van Landleven, maar ook voor een geboortekaartje én om mijn bullet journal op te leuken.

Nu de zomer er weer aan komt en ik vaker met mijn spulletjes lekker buiten ga zitten, is het best een gedoe om alles mee te slepen. Ik dacht eens na en kwam op een super handig idee: Ecoline To Go!

Wat heb je nodig?

  • Een klein pillendoosje (Ik kocht hem bij de Action voor ongeveer €0,70)
  • Ecoline brush pennen
  • Washi tape
  • Watervaste stift

Zo maak je het!

Het pillendoosje dat ik kocht had een plaatje op de bovenkant. Je kunt dit zo laten, maar ik vond het persoonlijk niet zo mooi. Met nagellak remover haalde ik dit er gemakkelijk af. Ik heb er daarna een washi tape opgeplakt waar ik: Ecoline To Go op schreef.

Vervolgens heb ik aan de binnenkant op elk klepje kleine stukjes washi geplakt. Hier kun je de kleurnummers en/of de kleur opschrijven, zodat je weet welke kleur onder welk klepje zit (als de ecoline opdroogt kun je dit namelijk niet meer zo goed zien). Eén vakje liet ik vrij. In principe paste hier ook de laatste kleur in, maar ik koos ervoor om dit vakje te gebruiken voor water of evt. een klein doekje. Het water kun je er pas in doen als je ermee aan het werk gaat, want het klepje sluit volgens mij niet helemaal af.

In elk vakje heb ik vervolgens een laagje van de Ecoline gedaan. Dit doe je door met de pen over de bodem te ‘kleuren’. Na een tijdje droogt de Ecoline wel op, maar omdat het op waterbasis is, kun je als je de verf weer wilt gebruiken gewoon het kwastje nat maken en weer beginnen. Super handig en hierdoor is het doosje ook makkelijk mee te nemen in bijvoorbeeld je tas. Je hoeft dan niet bang te zijn dat de Ecoline gaat lekken. Als het kleurtje bijna op is, kun je deze gewoon weer ‘bijvullen’ met de brush pennen.

Als je de kleuren net hebt toegevoegd zie je dat ze nog erg fel en vloeibaar zijn. Dit veranderd dus nog als de kleurtjes wat langer in het bakje zitten.

Ik ben erg tevreden over het resultaat en gebruik het bakje erg vaak. Het neemt veel minder ruimte in beslag dan de verpakking met alle stiften en past hierdoor ook makkelijk in je etui. Daarnaast hoef je geen schoteltje of ander hulpmiddel meer mee te nemen om de Ecoline eerst op te kleuren. Het enige dat je, naast het bakje, maar mee hoeft te nemen is een kwastje en wat water, of een waterbrush.

Ik hoop je hiermee wat inspiratie te hebben gegeven en ik ben erg benieuwd of je het zelf ook gaat proberen. Ik heb zelf al een extra doosje gemaakt die ik ga toevoegen aan mijn #notebookswap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
Previous Post Next Post

You may also like